Monika Afzali Rubin, Bestyrelsesmedlem

Læge, ph.d. studerende


På engelsk var en think tank, oprindeligt slang for det rum, hvor der blev lagt krigsstrategier under 2. verdenskrig. Det synes jeg egentlig beskriver en tænketank for rationel sundhedspolitik meget godt i disse pseudovidenskabelige tider. Vi står selvfølgelig ikke overfor en krig i bogstavelig forstand, men vi står over for en virkelighed, der er præget af ord som ”synes”, ”føler” og ”tænker,” og hvor evidensen har trænge kår. Et eksempel på dette er fx den såkaldte forsøgsordning med medicinsk cannabis. Denne form for populisme indenfor sundhedspolitik er i mine øjne alt andet end sund fornuft, men desværre ikke enestående.

 

Mit navn er Monika Afzali Rubin. Jeg er læge indenfor anæstesiologien og aktuelt igang med at skrive en ph.d. om pårørendes tilstedeværelse ved akut behandling og genoplivning af deres kære - og så er jeg et af medlemmerne i bestyrelsen for “SundFornuft - tænketanken for Sundhedspolitik”.

 

Jeg synes at der i vores sundhedsvæsen mangler prioritering og allerhelst evidensbaseret prioritering. Siden jeg som nyuddannet læge deltog i Debatten på DR2 i sommeren 2015, har jeg skrevet kronikker, og debatindlæg, med netop evidens og prioritering som omdrejningspunkt. Og hvorfor så bruge sin fritid på det? Fordi det betyder noget for mig at påvirke mennesker omkring mig, og få dem til at træffe de rigtige beslutninger, baseret på reel forskning. Min kamp, som jeg vil kæmpe med SundFornuft handler om prioritering i sundhedssystemet, som jeg i dag synes er nærmest ikke eksisterende. Hospitalsledelserne og vores politikere tør ikke eller vil ikke påtage sig ansvaret, og træffe de rette beslutninger, baseret på solid forskning. Alt for ofte bliver det partipolitiske interesser der styrer, fremfor uafhængig sund fornuft. At vi som en tænketank er uafhængige af partipolitiske interesser kan forhåbentlig bidrage til noget sund fornuft i den offentlige sundhedspolitiske debat!

Jeg vil sørge for at vi i SundFornuft kommer bredt ud med vores tanker, hvorfor jeg har ansvaret for vores sociale medier.


Debatindlæg:


Yngre læge: Jeg duer ikke til at løbe rundt i et hamsterhjul og slukke ildebrande

[Link]


Yngre Lægers næste kamp

[Link]


Er Styrelsen for Patientsikkerhed ved at udvikle sig til Styrelsen for Patientusikkerhed?

[Link]


Først er det HPV. Så er det medicinsk cannabil. Imorgen er det noget tredje

[Link]