Hvorfor lever de rigeste så meget længere‪?‬

Niende afsnit i podcastserien, der er lavet i samarbejde med Danske Studerendes Fællesråd og Boblen på Radio Loud, kan nu høres online. 

I denne episode tager læge og bestyrelsesmedlem Steen Kåre Fagerberg sammen med læge og forsker Søren Valgreen Knudsen konceptet "ulighed i sundhed" op til debat. Afsnittet her kredser om dette emne, som de seneste år har været et afgørende punkt i udviklingen af sundhedspolitik.

Podcast afsnittet kan høres her: "Hvorfor lever de rigeste så meget længere‪?‬"

 

Om podcasten

Er ulighed i sundhed et problem, og hvilke befolkningsgrupper er særligt udsatte for at blive overset i det danske sundhedsvæsen? Har vi lige tilgang til sundhed i Danmark, og hvilke forhold herhjemme adskiller os fra forhold i udlandet? Hvordan definerer vi ulighed i sundhed, og hvad vi kan gøre for at forstå de underliggende faktorer, der i sidste ende er afgørende for hvorledes sundhedsydelser leveres til patienterne? Hvorfor er uddannelsesniveau tilsyneladende altafgørende for at leve et sund liv det? Er det sundhedstilbud, eller sundhedstilstand der er afgørende, når vi bedømmer om et samfund har lighed i sundhed?

Der er 6 års forskel på hvor længe man kan forvente at leve, hvis man bor i starten af Tuborgvej (Københavns Nordvestkvarter) i forhold til slutningen af Tuborgvej (Hellerup). De fire kilometer, som Tuborgvej er lang dækker over en enorm ulighed i vores sundhed. Hvordan kan det være? Hvordan kommer det til udtryk? Kan man gøre noget ved det?

Dette og meget mere kommer vi omkring i dette afsnit af Boblen.

0