SundForuft; rekruttering og tilknytning - Bestyrelseslederen

Christine Brochdorf er indehaver af virksomheden Fleksibel Fremtid og bestyrelsesleder.

 

Læs hvad hun mener om emnet her:

1) Hvad tænker du når du hører “rekruttering og fastholdelse af personale”?
“Altså, helt ærligt så tænker jeg, at vi er ved at være slidte i at høre sætningen. Men inden den tanke er færdig, så er det jo bydende nødvendigt at vi taler om det. Måske med et twist af en ny framing, der handler om tiltrækning og tilknytning. Det er mere personificeret og handler ikke om opslag, onboarding og lønpakker. Men om, hvordan vi  at gen-forelsker os i opgaven og får arbejdsgivere og ledere til at agere efter, at medarbejdere har behov for en fleksibel og responsivt arbejdsplads. Der er så stort et fokus på kongetallet 37! Altså de 37 timer ugentligt som regnearkene siger at sundhedspersonale skal arbejde for at få velfærden til at hænge sammen. Jeg tror vi skal afprøve nye måder at sammensætte fleksible arbejdspladser, så man ikke er bundet af et bestemt tal, men det er lyst, energi og livsfaser der er det afgørende. Det kan i perioder være langt mere end 37 timer og i andre perioder mindre. Den fleksibilitet tror jeg er afgørende i fremtiden for at sikre et bæredygtigt velfærdsdesign.”

 

2) Har du oplevet noget godt, eller iværksat nogle virksomme tiltag på området?
“I min Hvidbog om fleksible arbejdspladser er der fx et interview med en Chefjordemoder fra Afdelingen for Kvindesygdomme og fødsler i Horsens. Altså dem bliver man simpelthen glad af at følge. De tør udfordre rammerne for mødetider, så de passer den enkelte medarbejder. De tør planlægge ferie med utraditionelle metoder. De tør tale om behovet for at “udtynde” vagtplanen, så det sundhedsfaglige personale også har administrative- og udviklingsopgaver. Alt det mod betyder, at de ikke har rekrutteringsvanskeligheder og at jordemødrene er med i udviklingen af deres arbejdsplads. Der er ingen lovgivning, der taler mod at arbejde på den måde. Kun de rammer og kulturer vi selv har skabt på arbejdspladserne. Når de brydes til gavn for den enkelte medarbejder, så sker der noget magisk.”

3) Hvad oplever du som den største hindring?
“Generelt er det min oplevelse, at der er behov for at opbryde nogle af de faste rammer, der har været for måden vi arbejder på i hele den offentlige sektor. Vi er så forankret i vaner, rammer og overenskomster, at vi helt har glemt alt det, der faktisk er muligt inden for de rammer og vaner. Både medarbejdere, ledere og faglige organisationer er modne til at eksperimentere med nye arbejdsformer, hvis de får mandat og legitimitet til det. Men det kræver, at der er rygdækning hos politikere og topledelse for, at en del af en udviklingsproces også er, at der begås fejl.”

 

Tak til Christine for at være med til at sætte fokus på emnet.

 

Husk på at du kan blive medlem af tænketanken og støtte vores arbejde her

 

Følg også tænketanken på de sociale medier: 
- LinkedIn
- X
- Instagram

0