07/01/2025
SundForuft; rekruttering og tilknytning - Lægen og ph.d.-studerende
Johanne Dam Lyhne er hoveduddannelseslæge i onkologi og ph.d.-studerende og stifter af det nationale netværk Danish Psycho-Oncology Cooperative group (DPOC). Onkologisk afdeling, Vejle Sygehus.
Læs hvad hun mener om emnet her.
1) Hvad tænker du når du hører “rekruttering og fastholdelse af personale”?
”For mig handler rekruttering om en afdelings ry. Er det et rart sted at være? Er der god stemning på afdelingen? Fastholdelse handler mere om at mærke fleksibilitet. Opbakning. Udviklingsmuligheder. Har man indflydelse på egne arbejdsopgaver? Får man ansvar, der matcher ens kompetencer og interesseområder? Hvis man har en god vare, tror jeg ikke, den er så svær at sælge.”
2) Har du oplevet noget godt, eller iværksat nogle virksomme tiltag på området?
”Jeg tror, en kollegas anbefaling er det aller bedste man kan få. Det fik jeg, da jeg søgte min stilling tilbage i 2017, og jeg har været her lige siden. Jeg anbefaler selv min afdeling til andre, når jeg får anledning til det. Det har resulteret i, at et par gode kolleger nu også arbejder på min afdeling. Min mand rekrutterer medicinstuderende gennem forskningsår. På den måde får de snust lidt til specialet, og nogle af dem vælger så at blive der.”
3) Hvad oplever du som den største hindring?
”Jeg tror den største udfordring ved rekruttering er, at vi har ansøgninger til alle vores stillinger. Vi behøver ligesom ikke gøre noget særlig reklame. Og i forhold til fastholdelse er den største hindring, at vi har travlt. Hvis der bliver for meget produktion og for lidt trivsel (herunder videreudvikling, fleksibilitet, opbakning), så risikerer man, at gode folk søger videre. ”
Tak Johanne for at være med til at sætte fokus på emnet.
Husk på at du kan blive medlem af tænketanken og støtte vores arbejde her